Blogi

Hoodootuvan tarinoita, noituuksia ja poppakonsteja

Enteiden lukua loitsukynttilästä

03.02.2020

Kynttilämagia on helppoa ja voimallinen magian muoto. Jokainen joka on useamman maagiseen käyttöön ladatun kynttilän polttanut on varmasti huomannut kuinka kynttilän liekillä tuntuu joskus olevan kuin oma mieli. Tapa, jolla kynttilä palaa ja oma intuitio antavat tärkeitä viestejä. Ne voivat kertoa loitsun onnistumisesta tai haasteista, miten se... Lue lisää

Uuden Kuun Energioissa

26.11.2014

Uusi kuu luo kuin uuden ja puhtaan pöydän mistä aloittaa seuraava kuunkierto. Se onkin hyvä ajankohta tarkistaa elämäntilannettasi sillä hetkellä. Uuden kuun ajan energia sopii uusien ideoiden sekä päämäärien määrittämiselle ja synnyttää niitä sitten todeksi kohti täyttyvää kuuta. Uusi kuu symboloi uudelleensyntymistä, luovuutta sekä uusia alkuja. Silloin on sopiva aika pyytää uutta rakkautta elämään, pyytää paranemista itselle tai läheiselle sekä uudistaa jotain aikaisempaa lupausta. Pidä mielessä, että sanat ja ajatukset ovat energian värähtelyä. Kaikki sanotut ja kirjoitetut aikeet sisältävät voimaa, joten suunnittele huolellisesti ja yksityiskohtaisesti mitä aijot manifestoida.


Luo jotain uutta uuden kuun aikaan. Meditoi yötä ennen uutta kuuta ja pyydä inspiraatiota. Valmista seuraavana päivänä upea illallinen, valmista amuletti tai loitsuöljy, luo jokin uusi myyntiartikkeli putiikkiisi, keksi lasten kanssa jotain kivaa tekemistä mitä ennen ette ole tehneet tai askartele kotiin jotain kaunista.


Jumalattaret Diana, Astarte ja Artemis liitetään uuteen kuuhun. Joissain traditioissa uutta kuuta kutsutaan nimellä musta kuu tai pimeä kuu, kun kuu on täysin pimeä ja vastaavasti vasta kuun ensimmäistä sirpin pilkahdusta uudeksi kuuksi.

Uuden Kuun Rituaali Toiveiden Manifestoimiseksi

Ota esille muistivihko tai paperia ja kynän. Alttaria ja pyhän tilan luomista varten valkoisen tai hopeanvärisen kynttilän, salviaa ja suitsuketta. Taustalle voit laittaa soimaan meditatiivista musiikkia tunnelman luomiseksi.
Valmistele haluamallasi tavalla pyhä tila, missä aijot uuden kuun seremonian suorittaa. Voit puhdistaa tilan lausumalla rukouksen tai puhdistamalla tilan salvialla tai muulla puhdistavalla suitsukkeella. Halutessasi voitele kynttilä sen siunaamiseen tarkoitetulla öljyllä, sytytä kynttilä sekä suitsuke. Uuteen kuuhun liitetään esim. laventeli, kalmojuuri ja sitruunamelissa.
Aseta jokin esine edustamaan jokaista muuta kolmea elementtiä, kuten sulka ilmaa, simpukka tai vesikuppi veden elementtiä ja kivi tai pieni määrää multaa/hiekkaa maata. Voit asetella myös vaikkapa kristalleja mandalan tapaan pöydälle. Keskitä tietoisuutesi itseesi ja rauhoitu, hengitä muutaman kerran syvään ja juo vaikka kupponen yrttiteetä samalla.
Kirjoita päiväys ja aloita lauseella "Vastaanotan nämä asiat elämääni nyt tai jotain vielä parempaa korkeimmaksi parhaakseni ja muiden asiaan liittyvien osapuolten korkeimmaksi parhaaksi." Tällä karma lausekkeella ilmaiset maailmankaikkeudelle, että haluat näitä asioita vain jos ne ovat sinun ja muiden osapuolten korkeimmaksi parhaaksi. Aloita sitten kirjoittamaan toiveitasi, oli niitä sitten yksi tai useampi.
Sulje sitten silmäsi ja kuvittele miltä tuntuu kun olet saavuttanut nämä toiveet ja päämäärät. Kiinnitä huomiota tunteisiin joita toiveet herättävät. Kiitä sitten energioita ja sulje jokaisen kutsumasi elementin portin. Rituaalin voi sulkea lausumalla esim. "Ketään vahingoittamatta, toiveeni toteutukoon", "Kolmen voimalla, näin olkoon" tai yksinkertaisesti "Olkaa siunatut".


Voit leikata ja liimata paperille tai muistikirjaasi kuvia tai piirtää niitä, jotka liittyvät toiveisiisi. Käytä erilaisia symboleja vahvistamaan toivettasi.


Katsele muistikirjaasi kuukauden aikana ja yliviivaa aina, kun joku toiveistasi on tullut todeksi. Jos kirjoitit toiveesi yksittäiselle paperille, voi sen myös halutessaan polttaa seuraavan täydenkuun aikaan ja ripotella tuhkat tuuleen, kiittäen maailmankaikkeutta luomisprosessin osana olemisesta. Kun maa on sula, paperin voi myös haudata maahan, symbolisesti kylvää siemenen tapaan kasvamaan. Tee niin kuin itse parhaaksi näet. Tai tee eri kerroilla eri tavalla. 

Uuden Kuun Rituaalikylpy

Lisää kylpyveteen merisuolaa tai ruususuolaa, muutama tippa eteeristä sitruunaöljyä ja valkosalviaa. Sytytä valkoinen kynttilä ja astu kylpyyn. Visualisoi, kuinka energiasi uudistuu.Uusi kuu lainaa energiaansa uudistumiseen ja puhdistautumiseen. Ajattele kylvyssä ollessasi asioita ja toiveita, jotka ovat aivan eri kuin edellisenä kuunkiertona. Kutsu muutoksen ja uudistuksen energioita. Kirjoita kylvyn jälkeen asiat, joita toivot ja tavoittelet. 

Suojelevat Kellot

16.11.2014

Kellojen äänen värähtelyiden on pitkään uskottu sisältävän maagisia ominaisuuksia. Kellon muoto symboloi naisvoimaa ja taivaallista holvia.


Kelloja on usein käytetty uskonnollisissa riiteissä. Alttarikellot ovat olleet tärkeä osa uskonnollisissa menoissa ja maagisissa riiteissä kautta aikain. Rituaalin alussa kellon soittaminen on puhdistava ja keskittymistä auttava elementti. Kellon heleää ääntä on usein käytetty houkuttelemaan enkeleitä, keijuja ja muita hyviä eteerisiä olentoja.


Wiccan harjoittajat käyttävät pieniä kelloja lisäämään harmoniaa ja voimaa, kehän avaamisen ja sulkemisen merkiksi sekä kutsuakseen jumalatarta. Afrikkalaisessa ja karibilaisessa voodoossa tanssijat käyttävät kelloja kutsuakseen heidän loa'aan, henkiä jotka liittyvät jumaliin. Shamaanit ovat suosineet kelloja ajamaan pahoja henkiä pois. Siperian shamaanit käyttivät kelloja loitsuissa ja näyissä, kellot ommeltiin kaavun helmoihin kutsumaan jumalia puhumaan. Kirkon kellot ovat karkoittaneet pahaa ja pahoja henkiä pois vaanimasta kirkon kynnykseltä. Ihmisen kuoltua, kirkonkelloja on soitettu auttamaan sielua matkalle taivaaseen ja suojelemaan pahuuden eri muotojen estämästä tuota sielun matkaa kotiin. Kauppiaat alkoivat ripustamaan kelloja sisäänkäynnin läheisyyteen, ei vaan ilmoittamaan asiakkaiden tulosta vaan estämään pahojen henkien pääsyä tiloihin. Kelloja on käytetty myös hedelmällisyys amuletteina ja suojelemaan lapsia. Karjan, vuohien, lampaiden ja kameleiden kaulaan ripustettiin kello eksyneen eläimen paikallistamiseksi sekä suojelevana amulettina sairautta ja vaaraan vastaan.
Kellon voi ripustaa myös ovenkahvaan suojelemaan sisäänkäyntiä. 

Kodin Suojeluskello

Puhdista kello ensin täydenkuun energialla ladatulla vedellä ja merisuola seoksella. Lataa kello tai tuulikello suojelevalla suitsukkeella kuten Fiery Wall of Protection-suitsukkeella tai mirhalla. Lataa kelloa käsissäsi energialla, lausu mielessäsi tai ääneen sen tehtävä suojella kotia. Ripusta kello oven läheisyyteen varoittamaan sekä pitämään negatiivisia vaikutuksia poissa. Jos kello kilahtaa varoitukseksi, lataa se uudelleen samaan tehtävään.

Bohemian Taikaa

06.11.2014

Terveisiä Prahasta! Tässä tulee vähän jatkoa henkilökohtaisiin blogikirjoituksiin, jatkan tietopohjaisista taas tämän postuksen jälkeen.

Ajattelin kirjoittaa vähän esoteerisemman version matkasta. Tämä oli meille jo kolmas kerta Tsekissä. Sinne palaamme aina uudelleen jostain syystä, jokin tässä paikassa kiehtoo, onko se sitten mennyt elämä vai mikä. Uusi reissu on jo suunnitteilla, vielä jäi niin paljon näkemättä ja kokematta.

ASTRONOMINEN KELLO

Vanhan kaupungin keskusaukiolla Raatihuoneen seinällä oleva astronominen kello on yksi tunnetuimmista Prahan nähtävyyksistä. Kello rakennettiin 1410 ja 1490 välisenä aikana. Kun kello lähestyy tasatuntia, väkeä alkaa kerääntyä katsomaan kellon lyöntiesitystä. Luuranko soittaa kelloa ja kääntää tiimalasin alassuin, 12 apostolia ilmestyvät vuorotellen ylhäällä olevista luukuista ja kultainen kukko kiekaisee. Kello näyttää 4 eri aikaa, Keski-Euroopan, vanhaa böömiläistä, babylonialaista ja tähtiaikaa, joka on osoitettu roomalaisin numeroin.Se mikä tässä kellossa on erikoista on se, että se näyttää vuorokauden ajan lisäksi vuodenajan ja kuukauden, kuun ja auringon sijainnin ja missä tähdistössä ne kulloinkin ovat. Sen ajan käsityksen mukaisesti aurinko ja kuu kiertävät maapalloa.Alimmassa kellossa enkeli osoittaa kuluvan päivän ja ympyrän sisällä pyörii eläinradan tähtimerkit sekä kuhunkin vuodenaikaan kuuluvia töitä

KAARLENSILTA

Tämä kuva Kaarlensillasta löytyi googlettamalla, koska paikan päällä oli joka päivä niin paljon ihmisiä,ettei siitä olisi saanut millään otettua itse hienoa kuvaa.


Vltavajoen ylittävä kuuluisa goottilaistyylinen Kaarlensilta yhdistää toisiinsa Prahan Pienen puolen ja Vanhan kaupungin. Sen rakentaminen aloitettiin 1357 ja sen molemmin puolin koristaa kolmenkymmenen katolisen pyhimyksen patsaat esim. Johannes Kastaja, Pyhä Francissus Assisiliainen, Pyhä Antonius, Pyhä Juudas ja Pyhä Kristoforos.
Jokaisella pyhimyksellä on oma suojelukohteensa, kuten Francis Assisialainen suojelee eläimiä, Pyhä Kristoforos on matkailijoiden, urheilijoiden ja merimiesten suojelupyhimys. Pyhää Antoniusta voi pyytää kadonneiden ja varastettujen tavaroiden löytymiseksi. 

Patsaista suosituin on varmasti Pyhä Johannes Nepomukilaisen patsas. Tämä tsekkiläinen marttyyripyhimys heitettiin sillalta alas kuningas Vaclav IV:n hallintokaudella. Yksi tarinoista, johon laatan kuvatkin liittyvät, kertoo piispan kieltäytyneen paljastamasta kuningatar Sofian rippisalaisuuksia. Tästä syystä hänet vangittiin kidutettavaksi. Lopulta piispa suostui paljastamaan yhdelle sielulle. Johannes käski kaikki ulos kertoakseen salaisuuden kuninkaan koiralle. Siitä raivostuneena kuningas määräsi kidutuksen jatkettavaksi ja yöllä ruumis heitettiin jokeen.


Patsaan muistolaattaa kiiltää, sillä monet käyvät koskettamassa Nepomukilaisen patsaan jalustan korkokuvia. Patsaan sanotaan tuovan hyvää onnea ja varmistavan, että patsasta koskettava palaa vielä takaisin Prahaan. 

Vähän matkan päässä patsaasta sillan kaiteeseen on kiinnitetty viisitähtinen messinkiristi kohtaan, jossa Nepomukilainen syöstiin alas. Ristin tähtiä sekä Johannes Nepomukilaisen reliefiä koskettamalla saa toiveensa toteutumaan. Tässäkin kohtaa kertyy aina pienoinen jono. Toivomusta ei saa kertoa kenellekkään. 1719 Prahan arkkipiispa määräsi Johanneksen arkun avattavaksi kanonisointia varten. Johanneksen kieli oli säilynyt mädäntymättömänä 350 vuotta. Koska Johannes tunnettiin vaikenemisesta, tätä pidettiin ihmeenä. 

Toivon.....

Prahan kadut ovat täynnä katutaiteilijoita.Tätä piti jäädä hetkeksi ihmettelemään!

NOITAKAUPPOJA

Vierailimme toistamiseen Vysehradin alueella sijaitsevassa Carodenicky Obchod noitakaupassa. Kauppa oli laajentanut valikoimaansa huomattavasti ja sieltä lähtikin matkaan paljon tavaraa. Ostin sieltä tässä postauksessa mainittuja kynttilöitä, novena-kynttilöitä, sulfaattia, mojo papuja, loitsujauhetta ja muita kivoja hoodoo-juttuja. Kaupassa on mukava, englantia puhuva henkilökunta, joka auttaa käännöksissä, sillä monien myyntiartikkeleiden nimet ovat tsekiksi. Kaupasta löytyy myös laaja valikoima erilaisia yrttejä.

Toinen noituuteen liittyviä juttuja myyvä kauppa Voodooshop, on pienempi kuin edellä mainittu. Olin yhteydessä Voodooshopin omistajaan ennen matkaa ja sovimme päivän putiikissa vierailulle, sillä se on auki vain tiettyinä päivinä viikosta. Otimme taksin alle ja ajelimme kaupan luo. Meillä loppui usko kesken taksin saapuessa määränpäähän, koska paikka ei näyttänyt sellaiselta missä kyseinen kauppa voisi olla. Kotona asiaa tarkistaessani harmikseni totesin meidän olleen ihan oikeassa paikassa sittenkin. Voodooshop sijaitsee joen toisella puolella ja jonkinlaisen lähiöalueen kaksikerroksisen rakennuksen yläkerrassa. Noh, ensi kerralla sitten! 

PRAHAN JEESUS-LAPSI

Prahan tuliaisiksi vakio Mucha-vuosikalenterin lisäksi ostin itselleni pienen Jeesus-lapsen patsaan Marian vierelle. Prahassa sijaitseva Voittoisan Neitsyt Marian kirkko on suosittu pyhiinvaeltajien kohde. Kirkko rakennettiin vuonna 1613 ja sen keskialttarilla oleva Espanjasta vuonna 1628 tuotu vahapatsas esittää Jeesusta lapsena. Sillä sanotaan olevan parantavia voimia. Sen kerrotaan suojelleen Prahaa rutolta ja 30-vuotisen sodan tuhoilta. Kultti levisi lopulta ympäri maailmaa. Perinteisesti patsas puetaan värikkäisiin vaatteisiin ja vuosien saatossa eri lahjoittajat eri puolilta maailmaa ovat antaneet sille runsaasti kirjailtuja vaatteita.

Hoodoossa, jossa siis paljon työskennellään eri jumaluuksien ja pyhimysten kanssa, osa harjoittajista työskentelevät Jeesus lapsen kanssa. Rukoile Holy Infant of Prague - Prahan Jeesus lasta ihmeparantumisissa - erityisesti leikkauksissa, toteuttamaan toiveita sekä tuomaan viisautta ja ohjausta henkisissä asioissa.

Kummitusten ja legendojen museossa vierailu jäi melko heppoiseksi, olisi ollut mukavaa, jos joku olisi ollut kertomassa lisää näistä.

Juutalaisten vanhin hautausmaa oli myös vierailulistalla, mutta sinne mennessämme jono oli niin pitkä ettemme jääneet odottelemaan. Se vierailu säästyy ensi kertaan parin muunkin kauniin vanhan hautausmaan lisäksi. Kaikkea ei yksinkertaisesti ehdi kerralla. 

Palatessamme takaisin Suomeen Samhain vierähti paluumatkalla. Vietin vuodenvaihteen tänä vuonna perjantain sijaan lauantaina pienemmissä merkeissä kuin yleensä kunnioittaen esi-isiä ja juhlimalla Santa Muerten juhlapäivää.

Huomasin kuinka meillä täällä kotimaassa onkin raikas ja puhdas ilma heti Helsinki-Vantaan lentokentälle saavuttaessa. Suomen energiat ovat selvästi tunnistettavissa nuoriksi verrattuna historiallisen Tsekin vanhoihin ja eri tavalla rauhallisiin energioihin. Kiitollisuus kirpeän raikkaasta ilmasta, jota saamme hengittää, sai uuden merkityksen!

Ihmeiden Santa Muerte

04.12.2014

Santa Muerte - La Santisima Muerte - on paikoin hyvinkin suosittu meksikolainen epävirallinen pyhimys- Tämä luurankopukuinen nainen yhdistetään parantamiseen, suojeluun, rakkauteen ja tuon puoleiseen siirtymiseen. Santa Muerten juuret lienevät pakanallisella ajalla. Asteekkien kuoleman jumalan vaimo, kuoleman valtiatar Mictecacihuatl hallitsi myös muinaista elokuista kuolemanjuhlaa, josta kehittyi vähitellen katolilaiseen perinteeseen liittyvä kuolleiden päivä, Dia de los muertos. Juuri hänen palvonnastaan uskotaan Santa Muerte-uskomusperinne, joka on sekoitus mesoamerikkalaisia ja katolilaisia perinteitä.


Santa Muerte on hindulaisen tuhon jumalattaren Kalin tavoin hyvinkin väärin ymmärretty. Hänen nimeensä on tehty paljon pahaakin, toki niin on tehty Jumalan ja Allahinkin nimeen, mutta se pahuus lähtee aina ihmisistä itsestä eikä näistä jumaluuksista tai pyhimyksistä. Vaikkakin Santa Muerte edustaa kuolemaa ja kuolevaisuutta, häntä ei kunnioiteta tai "palvota" kuoleman ihannointimielessä, päinvastoin. Santa Muerte nähdään eri värisissä kaavuissa, jokainen väri merkitsee hänen eri aspektejaan.


Kulta - rikkaus, työ
Punainen - rakkaus, ihmissuhteet, voima
Musta - suojelu
Valkoinen - puhdistus, parantaminen, uskollisuus
Keltainen - oikeus, viisaus

Santa Muertea ei pidä sekoittaa viikatemieheen, se ei ole sama asia. Usein miten luurankohahmo on puettu valkeaan kaapuun ja sen tunnuksina ovat viikate ja maapallo. Viikate kuvastaa pahan ja kielteisen leikkaamista pois sekä toisaalta elonkorjuuvälineenä myös toivoa ja hyvinvointia. Pitkällä varrellaan se yltää kaikkialle ja leikkaa kuoleman hetkellä elämän hopeisen langan. Maapallo kuoleman kädessä kuvastaa sen mittaamatonta valtaa. Samalla se on vertauskuva kuoleman valtakunnasta, johon me kaikki jonakin päivänä palaamme. Muita hahmoon liittyviä vertauskuvia ovat pöllö - viisaus ja kyky kulkea pimeässä, tiimalasi - elämänmitta, kärsivällisyys ja kuolema uutena alkuna, vaaka - oikeudenmukaisuus ja jumalainen tahto sekä öljylamppu valaisee läpi epäilyksen ja tietämättömyyden pimeyden.


Santa Muerte muistuttaa meitä kuolevaisuudesta ja moraalista, tekemään viisaita päätöksiä ettemme kärsisi tässä elämässä. Hänen sanotaan kuulevan jokaisen hänelle esitetyn rukouksen ja pyynnön. Santa Muerten juhlapäivä on 15. elokuuta loka-marraskuun vaihteen Dia de los muertos juhlan lisäksi. Hänen mielituoksuja ovat ruusu ja santelipuu. Santa Muerte pitää muiden muassa punaisista omenoista, tuoreista leikkokukista, erityisesti ruusuista, neilikoista ja kehäkukista. Punainen ja valkoinen ovat hänen pyhät värinsä ja 9 pyhä numeronsa.

Olen jo aikaisemmissa kirjoituksissa maininnut työskenteleväni useiden eri jumaluuksien kanssa. Santa Muertella on myös oma paikkansa meillä. Hän on voimakkain kaikista jumaluuksista, jonka olen tähän asti kotiin tervetulleeksi toivottanut. Paikkansa hän valitsi olohuoneesta ja kertoo mitä haluaa, minun ei tarvitse pohtia mitä annan. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että Santa Muerte olisi ahne, vaan vastavuoroisuuden periaatteesta. 

Tiistait ovat hänen päiviään, jolloin lausun kiitoksen ja muistan häntä lupaamillani asioilla. Ohjeeksi sain pyytää enemmän muille kuin itselleni. Muut jumaluudet ovat minulle henkilökohtaisia, mutta tämä on enemmän yhteisöllinen tapaus. Jos olen pyytänyt apua jollekulle muulle, aistin Santa Muerten poissaolon ja on siellä tarvitsemansa ajan. Jos pyytämäsi asia ei ole tarkoitettu menevän niin eikä ole korkeimmaksi parhaaksesi, toivetta ei toteuteta. 

Oma Santa Muerten patsas kääntyilee itsestään. Aluksin suoristin sen, mutta totesin joka kääntymisen jälkeen, että olkoon niin kuin tahtoo. Kukaan ei patsaaseen koske. Merkillistä...kunnes sitten tajusin, että Santa Muerte kääntyi lattialle olevan Buddha-patsaan suuntaan. Mitäs tuo täälä tekee?

Jollei tämä asenne lady pidä yhtikäs jostain asiasta, hän kääntää totaalisesti selkänsä, konkreettisesti! Tajuan kyllä aika nopeasti mistä kiikastaa, kun huomaan, että sitä ollaan taas käännytty. Kerran Santa Muerte käänsi selkänsä, kun olin väliaikaisesti nostanut LoitsuPuodissa myynnissä olevat Ganesha patsaat olohuoneen toisen kaapin päälle ennen kuin olin aikonut viedä ne liikkeeseen. Hän ei aijo jakaa edes kokonaista huonetta kenenkään muun jumaluuden kanssa! Esi-isien pöytä saa olla samassa huoneessa, koska Santa Muerte viihtyy ihmisten seurassa.
Kaikista näistä mielenosoituksista huolimatta, Santa Muerte on todellinen ihmeiden tekijä, lohduttaja ja avun tuoja, parantaja, suojelija ja muutosten aikaan saaja! Santa Muerte valitsee seuraajansa, ei toisinpäin.

Gracias por tu ayuda La Santisima Muerte!

Työskentelyä pyhimysten, jumaluuksien ja muiden auttavaisten olentojen kanssa

21.08.2103

Pyhimykset ovat tuttuja katolisesta uskonnosta, hindut rukoilevat useita eri jumaluuksia ja wiccoilla on omat pakanajumalolennot. Näiden jumaluuksien ja pyhimysten kanssa voi työskennellä kuka tahansa. Sinun ei tarvitse olla katolinen, hindu, pakana tai mikään muukaan uskonnolliselta vakaumukseltasi voidaksesi kunnioittaa ja pyytää heiltä apua. Itse pyydän apua jumalallisilta ja toisesta maailmasta kotoisin olevilta olennoilta ja he ovat kyllä avuliaita. Kyse ei ole palvonnasta, vaan kunnioittamisesta.


Joskus joku jumaluus saattaa "haluta" tulla elämääsi. Näet hänen kuvansa joka paikassa, ehkä hän tulee meditaatiossa tai jollain muulla tavalla toistuvasti esille. Se on merkki siitä, että hän haluaa auttaa sinua ja tuoda hyviä asioita elämääsi. 

Kun olet siivonnut kotisi ja puhdistanut sen energiat, voit kutsua auttavaisia ja posiitiivisia henkiä saapumaan kotiisi. Voit laittaa kotiisi pöydälle tai hyllylle oman paikan jumaluudelle, pyhimykselle tai vaikkapa enkeleille joidenka kanssa haluat työskennellä. Etsi sitten lisää tietoa tästä tietystä jumalolennosta tai pyhimyksestä. Sanotaan, että yhteys täytyy ensin luoda ja sitä tarvitsee vahvistaa aika ajoin. Toisiin jumaluuksiin ja pyhimyksiin saa yhteyden luotua helpommin kuin toisiin. Kutsu hyviä henkiä sytyttämällä maarianheinä- tai kopaalisuitsuke. Suitsukkeet ovat erinomaisia tuoksulahjoja jumaluudelle. Alttarilla voi olla myös kynttilöitä, kristalleja, rukouksia, hedelmiä, kukkia ja vesilasi. Lahjat ovat niin sanotusti palvelus palveluksesta vastalahjana. Pidä alttari siistinä, vaihda kuivuneet kukat tuoreisiin ja vie tarjotut lahjat ulos takaisin luontoon esimerkiksi puun juurelle. Hiljenny hetkeksi kiittämään siitä mitä sinulla jo on ja pyytämään sitä, mitä elämääsi tarvitset.

Tässä esimerkki Runsauden Jumalattaresta Lakshmista 

Kuvankaunis Lakshmi on hindujen runsauden jumalatar. Hän on erikoistunut ilmentämään runsautta ja vaurautta. Lakshmi auttaa meitä kokemaan yltäkylläisyyttä näyttämällä meille, että olemme täysin oikeutettuja siihen maalliseen hyvään, joka on aina ulottuvillamme. Kiitollisuuden ja hyvinvoinnin alueelle asetettu Lakshmin kuva tai patsas on upea tapa kokea hänen läsnäolonsa ja houkutella elämäänsä yhä enemmän runsautta. Kun asetat kuvaa tai patsasta paikoilleen, lataa siihen samalla lisää energiaa voiman kolmen salaisuuden avulla. Toista lataaminen silloin tällöin kasvavan kuun tai täysikuun aikaan.

Voit asettaa Lakshmia esittävän patsaan tai kuvan myös kotisi tyyneyden ja itsensä rakastamisen alueelle, jos sinusta tuntuu ettet ansaitse omaisuutta tai ylellisyyttä, tai koet syyllisyyttä vaurautesi vuoksi.

Lakshmille omistetulle alttarille sopivat patsaan tai kuvan lisäksi myös punaiset, vaaleanpunaiset ja keltaiset ruusut ja terälehdet. Kullanväriset esineet tai oikea kulta, pieni suihkulähde, yhtä tai kahta norsua esittävä kuva tai pieni patsas. Kolikoita ja/tai seteleitä sisältävä malja tai lautanen,Nag Champa suitsuke, jasmiinisuitsuke tai eteerinen öljy. (Lähde Tess Whitehurst:) Lakshmille omistettua loitsuöljyä voit käyttää tuoksulampussa, voidella patsaaseen tai sivellä kuvan raameihin, voidella kynttilän jonka sytytät Lakshmille sekä omiin käsiin.

Pyhimyksistä

Pyhimyksillä sanotaan olevan jokaisella oma erikoistehtävä, jopa eri sairauksien hoidossa. Voit kääntyä heidän puoleensa tietyn asian yhteydessä tai pyytää suojelusta ja ohjausta ammattiisi liittyen. Tässä jotain esimerkkejä:


St. Anthony - auttaa kadonneiden esineiden ja rakkaiden löytymisessä
St. Joseph - palkankorotus, työn löytyminen, kotiasiat, kodin myynti, auttaa saattamaan kuolevaa lempeästi tuonpuoleiseen. Josef on puuseppien pyhimys.
St. Barbara - kuoleman ja taistelujen suojelija
St. Expedite - auttaa saavuttamaan tuloksia nopeammin, ongelmien ratkaiseminen
St. Christopher - matkustajien pyhimys, suojelee matkan aikana
St. Francis of Assisi - suojelee eläimiä
St. Clare/Clair - opastaa ja ohjaa viisauteen ja valoon
St. Raymond - suojelee juoruilta ja pahoilta puheilta
St. Ann - äidit, lapsen syntymä, isoäidit
Infant of Prague - suojelee lapsia
St. Gerard - raskaus, äitiys
St. Martha - suojelu, häntä kutsutaan kun halutaan miehen pysyvän uskollisena, taloudelliset ongelmat
St. Jude - auttaa mahdottomilta tuntuvissa asioissa, syöpä
Maria Magdalena - katuvaiset naiset, kampaajat, farmaseutit, apteekkarit
St. Peter - avaa mahdollisuuksien ovia, ura ja työ
St. Brigit - suojelee vauvoja, lapsia, matkustajia, koululaisia, merenkävijöitä
St. Benedict - suojelee noituudelta, sairauksilta, parantaa sairaat
Our Lady of Guadalupe - pyhä neitsyt - siunaukset, rakkaus, parantaminen, suojelu
St. George - sotilaat, hevosmiehet, puolustajat, asesepät, kenttätyöntekijät
St. Helena - lesket, eronneet, vaikeat avioliitot
St. Lucy - kirjailijat, runoilijat, juornalistit
St. Sophia - viisaus, valaistuminen, opiskelijat
St. Michael the Arcangel - enkeli, ei pyhimys, mutta häntä pyydetään apuun puolustamaan ja suojelemaan pahaa vastaa.


Lisää mielenkiintoista luettavaa Taivaannaulan sivuilta suomalais-karjalaisessa runoperinteessä esiintyviä pyhimyksiä

Eri maiden kansanuskosta ja mytologiasta löytyy paljon eri jumalia ja jumalattaria esimerksi:
Afrikkalaiset: Orishat, Shango, Elegua...
Azteekit: Chantico, Quetzalcoatl..
Austraalian aboriginaalien: Yhi, Rainbow-Snake, Wandjina...
Balttian maiden: Perkunas, Meness, Dievas....
Karibialaiset: Baron-Samedi, Maman-Brigitte, Ogun...
Kelttiläiset: Morrigan, Danu, Brigit....
Kiinalaiset: Quan-Yin, He-Bo, Feng-Du...
Egyptiläiset: Anubis, Ra, Set...
Suomalaiset: Tuoni, Ilmatar, Ajatar...
Inka: Viracocha, Apocatequil, Chasca...
Hindu ja intialaiset: Shiva, Buddha, Krishna...
Japanilaiset: Akuma, Amaterasu, Susanoo...
Maya: Xbalanque, Ah-Puch, Hun-Batz...
Mesopotamia: Tiamat, Ishtar, Inanna...
Keski-Itä: Jehovah, Alah, Yahveh...
Amerikan intiaanien: Apotamkin, Manabozho, Sedna...
Muinais-norjalaiset: Thor, Freya, Odin
Oseaanien: Adaro, Loau, Moai...
Roomalaiset: Hercules, Janus, Bacchus...
Kreikkalaiset: Aphrodite, Hermes, Zeus
Slaavilaiset: Chernobog, Baba-Yaga, Veles...
Etelä-amerikkalaiset: Abe-Mango, Bochica, Amana..
Tiibetiläiset: Samantabhadra, Shinje, Dharmapalas...
Kaakkois-asialaiset: Rangda, Raksasa, Anataboga
Kristittyjen pyhimykset: St. Bridget, St. Mary... 

Loitsuöljyistä löytyy myös monta tietylle pyhimykselle, ylösnousseelle mestarille tai jumaluudelle oma öljy, joka vahvistaa yhteyttänne:
Ganesha, Sophia, Maria Magdalena, Saint Claire, Yemaya, Äiti Maria, Santa Muerte, Ogun, Vesta, Eleggua, Freya, Saint Anthony, Saint Cyprian, Saint Dymphna, Bast, Persephone, Maman Brigitte, Cleo Mae, Eros, Baron Samedi, Aphrodite, Black Madonna, Madamoiselle Charlotte, Isis, Abundantia, Nefertiti, Astarte, San Alejo, Oya, Oshun, Marie Laveau, Anima Sola, Quan Yin, Ma'at, Lilith, Hermes, Queen of Sheba, Saint Martha, Lakshmi, Vishnu, Cleopatra, Bomba Gira, Cerridwen, Saint Michael, La Madama, Erzulie la Flambeau, Kali, Saint Expedite ja Bacchus.

All Saints käy kaikkien jumalien ja jumalattarien kanssa, jos mielitiettyäsi ei löydy listasta.
Four Angels öljy sopii käytettäväksi, kun työskentelet Arkkienkeli Mikaelin, Samuelin, Raphaelin ja Urielin kanssa.
Indiant Spirit öljy vahvistaa yhteyttä amerikan intiaanien uskomiin henkiin, luonnonhenkiin, henkioppaisiin ja voimaeläimiin.

Tarot Korttien Puhdistuksesta ja Säilytyksestä

30.04.2013

Kortit olisi hyvä puhdistaa aina ennen uuden pakan käyttöönottoa tai jos olet ostanut tai saanut käytetyn korttipakan. Myös pitkään käytössäsi olleet kortit olisi hyvä aika ajoin puhdistaa, kun alkaa tuntua siltä, että ne kaipaavat "tuuletusta". On tärkeää ylläpitää positiivista yhteyttä kortteihin puhdistamalla ne energeettisesti. Varsinkin jos teet tulkintoja myös muille ihmisille, kortit olisi hyvä puhdistaa useammin kuin omassa henkilökohtaisessa käytössä olevat. Jos annat asiakkaasi koskettaa kortteja, esimerkiksi jos pyydät häntä valitsemaan pakasta kortteja luennan aikana, pikapuhdistus olisi hyvä heti luennan jälkeen.

Mistä sitten tietää, koska olisi hyvä ajankohta puhdistukselle? Kortit voivat yksinkertaisesti lakata kertomasta mitään. Kun sinusta alkaa tuntua, että korttien viestit alkavat olla epäselviä, ne tuntuvat jotenkin raskailta ja "tahmeilta", luenta jää pinnalliseksi tai tunnet, että yhteytesi kortteihin on kadonnut, silloin on hyvä aika puhdistaa pakka. Joskus voi olla pitkäkin aikaväli, kun otat kortit seuraavan kerran esille, silloin on hyvä vahvistaa taas yhteyttä kortteihin. Puhdistuksen jälkeen voit esimerkiksi asettaa kortit yöpöydällesi tai nukkua pakka tyynyn alla, vahvistaen jo olemassa olevaa yhteyttä.

Ilma
Suitsukkeista paras tähän on tietysti salvia, jolla on voimakkaasti puhdistava vaikutus. Voit käyttää koko pakkaa tai perusteellista puhdistusta tehdessäsi jokaista korttia yksitellen molemmin puolin savussa. Kortteihin jää salviantuoksu joksikin aikaa, mutta hälvenee yleensä muutamassa päivässä. Muita hyviä puhdistavia yrttejä on esimerkiksi kataja, seetri ja maarianheinä. Varsinkin kesällä on ihanteellista jättää kortit ulos hetkeksi aikaa johonkin sopivaan paikkaan puhdistumaan ja latautumaan. Anna raikkaan tuulen puhaltaa raskaat energiat pois korteistasi.

Vesi
Sekoita teelusikallinen merisuolaa kupilliseen vettä. Täytä sumutepullo vedellä ja sumuta kevyesti kortteja. Pieni määrä riittää, ei ole tarkoitus kostuttaa kortteja, etteivät ne mene pilalle.Joskus kortit kaipaavat fyysistäkin puhdistusta, silloin pyyhi kortit yksitellen nihkeällä suolavedessä kostutetulla pyyheellä ja kuivaa ne sen jälkeen.

Tuli
Tuli on myös puhdistava elementti. Voit käyttää kortit kynttilänliekin päällä, mutta ole varovainen, etteivät kortit syty palamaan. Pikainen käyttäminen liekin yllä riittää.

Maa
Maa-elementtinä käytettävän suolan on oltava puhdasta meri-, vuori- tai ruususuolaa. Nämä suolat ovat kristallien toinen muoto. Aseta kortit tasaiselle alustalle tai pöydälle ja ripottelee suolaa ringiksi korttien ympärille ja muutama hyppysellinen korttien päälle. Anna suolan imeä negatiiviset energiat 24 tunnin ajan. Jotkut laittavat kortit kulhoon ja peittävät ne kokonaan suolalla.

Visualisointi
Pese kätesi ensin suolavedellä ja pitele sitten pakkaa käsissäsi, sulje silmäsi ja rentoudu. Hiljenny hetkeksi, kunnes mieli on tyhjä ajatuksista. Keskity pelkästään kortteihisi ja kuvittele kuinka Maailmankaikkeuden energia välittyy kauttasi kortteihin puhdistaen ne valkoisella valolla kaikesta matalavärähteisestä energiasta. Jos sinulla on tapana kutsua enkeleitä, voit pyytää vaikkapa Arkkienkeli Mikaelia puhdistamaan korttisi.Jos olet Reikihoitaja, voit myös reikittää korttejasi ja antaa parantavan energian latautua kortteihin. Myös muut energiahoitomuodot soveltuvat tähän yhtä hyvin!

Kuun ja Auringonvalo
Täysikuun valo on paras ja voimakkain ajankohta puhdistaa kortit. Jätä kortit yöksi sellaiseen paikkaan, missä ne voivat kylpeä kuunvalossa mahdollisimman kauan. Auringonvalo taas energisoi ja lataa kortit, joten jätä ne myös auringonvaloon muutamaksi tunniksi, kun kuunvalo on ne ensin puhdistanut. Kuun feminiininen ja auringon maskuliininen energia tasapainottavat korttisi.

Kristallit
Voit asettaa kristallit ympyrän muotoon ja laittaa pakan kivipiirin keskelle. Tähän tarkoitukseen hyviä kristalleja ovat fluoriitti ja vuorikristalli. Jos sinulla on vain yksi kristalli, voit laittaa sen pakan päälle. Yksi tehokas puhdistuskeino kristalleihin liittyen on akaattilevy, joka imee itseensä negatiivista energiaa. Aseta pakka levyn päälle ja anna akaatin tehdä tehtävänsä. Anna kivelle/kiville vuorokausi aikaa puhdistaa ja tasapainottaa energiat. Kristallit voidaan asettaa pöydälle myös luennan ajaksi.

Koputtaminen
Jotkut uskovat korttien puhdistuvan kun koputat pakkaa kolme kertaa. Tämän helpon ja nopean puhdistustavan voit tehdä vaikka joka luentakerran jälkeen.

Järjestäminen
Järjestä pakka numerojärjestykseen ja anna pakan olla päivän pari rauhassa.

Tässä on osa erilaisista pakan puhdistustavoista, joista voit käyttää yhtä tai useampaa. Tee niin kuin itsestäsi parhaimmalta tuntuu. Näitä voit soveltaa myös erilaisten enkeli- tai oraakkelikorttienkin kanssa.

SÄILYTTÄMINEN
Tarotkortit kannattaa säilyttää omassa, niille varatussa paikassa. Anna korteille "koti". Tällä tavoin et ainoastaan huolehdi korteistasi fyysisellä tasolla vaan myöskin energiatasolla. Näin kortit eivät vedä itseensä sitä energiaa, mitä kulloinkin niiden ympäristössä on. Tällä ehkäiset myös sen, ettei pakasta hukkuisi kortteja. Jos kuljetat kortteja mukanasi, kortit pysyvät pidempään hyväkuntoisina, kun ne ovat vähintään alkuperäisessä rasiassaan.

Järjestä pakka joka luennan jälkeen Iso Arcana pakan päälle ja Pieni Arcana pakan alle. Kortteja ei tarvitse laittaa numerojärjestykseen, mutta aseta kaikki kortit oikeinpäin, varsinkin jos käytät myös käänteisiä kortteja. Tällä tavoin voit aloittaa seuraavan luennan ns. puhtaalta pöydältä eivätkä edellisen luennan energiat sekoitu uuden luennan mukaan.

Voit kääriä kortit johonkin luonnonmateriaalista tehtyyn kankaaseen tai pussiin kuten silkkiin, pellavaan tai puuvillaan. Voit käyttää samaa kangasta myös alustana tulkintoja tehdessäsi.Kortit voi säilyttää myös jossain kauniissa puisessa rasiassa. Tällaisia juuri tarotkorttien kokoisia rasioita on myynnissä monissa alan verkkokaupoissa ja liikkeissä. Pääasia on luonnonmukaisuus ja luonnonmateriaalit. Toki voit säilyttää korttejasi kauniissa peltirasiassa, jos sillä on sinulle tunnearvoa! Sanotaan, että silkki ja tammi ovat parhaita materiaaleja tarotkorttien säilyttämiseen.Rasiaan tai kankaan sisään voit laittaa tarotkorteille selvänäköisyyttä ja psyykkisiä kykyjä lisäävän kristallin tai yrttejä. Kivistä tällaisia voi olla esimerkiksi ametisti, kuukivi tai obsidian ja yrteistä esimerkiksi pujo, kaneli, tähtianis. Kokeile eri vaihtoehtoja ja löydä niistä itsellesi sopivin. 

Jerikon Ruusu

18.03.2013

Ylösnousemuskasvi, Jerikon Ruusu (Anastatica hierochuntica ja Selaginella lapidophylla) on pyhä kasvi ja sitä pidetään myös itsessään talismaanina. Sitä kutsutaan myös mm. Jerusalemin Ruusuksi, Dinosaurus kasviksi, Loihtimisruohoksi, Pyhän Neitsyt Marian kukaksi. Se symboloi ja uudistaa vaurautta, rauhaa sekä onnea ja tähän maagiseen kasviin liittyy paljon erilaisia tapoja ja rituaaleja eri uskonnoissa.


Tämä monella lailla kiehtova ja arvoituksellinen kasvi kasvaa äärimmäisissä olosuhteissa. Se kasvaa luonnonvaraisena Pohjois-Afrikassa, Aasiassa, Meksikossa ja Lähi-Idässä. Se elää jopa 50 vuotta ilman vettä. Ilman vettä kasvi käpertyy kuivaksi palloksi ja vaipuu uinuvaan tilaan. Saadessaan vettä kasvi avautuu jo parissa tunnissa ja muutamassa päivän päästä kasvi on vironnut täysin ja muuttunut vihreäksi. Vihreänä ollessaan se puhdistaa myös ilmaa.


Kun työskentelet Jerikon Ruusun kanssa huomaa, että luonnonhenki on sitoutuneena tässä kasvissa. Uinuvassakin tilassa voit tuntea siitä lähtevän huikean energian! Henki on hyvin samantyyppinen kuin keijut. Kasvi voi paljastaa sinulle jopa nimensä, pidä se vain omassa tiedossasi.

Herättääksesi kasvin henkiin voit käyttää seuraavanlaista rituaalia

Yksinkertaisesti tervehdi ajatuksen välityksellä kasvia ja toivota se tervetulleeksi kotiisi. Ota syvä astia ja laita siihen vettä. Jotkut käyttävät mieluiten kristallimaljaa ja elävää vettä, kuten lähdevettä, sadevettä tai purovettä. Vettä tarvitsee olla vain sen verran, että juuret peittyvät. Tiputa astian pohjalle pariton määrä kolikkoja. Vaihda kolikot, kun tunnet Jerikon Ruusu on energisoinut kolikot.
Kolikkoja ei käytetä, vaan ne lahjoitetaan sitä tarvitseville symbolina maailmankaikkeudelle, että annat odottamatta saadaksesi jotain. Maailmankaikkeus toimii periaatteella kun annat niin saat. Voit myöskin ostaa jotain ja lahjoittaa sen jollekulle, joka sitä oikeasti tarvitsee.

Aseta kolme kynttilää kolmion muotoon kasvin ympärille. Voit polttaa mieleistäsi suitsuketta. Hiljenny hetkeksi ja voit siunata veden asettamalla kätesi sen yläpuolelle ja keskittymällä siihen.
Laita sitten kasvi astiaan ja lausu mielessäsi tai ääneen siunaus tälle kasville ja pyydä kasvin henkeä ja voimaa tuomaan sinulle vaurautta, siunausta, rauhaa ym. Anna kynttilöiden palaa loppuun. 


Vaihda vesi aina tiistaisin, perjantaisin tai sunnuntaisin, aina viikon välein ettei vedestä tule seisovaa. Nämä päivät ovat parhaita myös herättää kasvi eloon. Älä heitä vettä pois ja vaan lisää sitä moppiveteen. Voit kaataa veden myös ulkorappusille tuomaan vaurautta taloon tai pestä vedellä ulko-ovesi ja eteisesi. Pesemällä kotisi Jerikon Ruusun vedellä kutsut kotiisi vaurautta ja runsautta. Voit pestä sillä myös kätesi saadaksesi henkilökohtaista siunausta. Vettä voi pirskotella ympäri kotia poistaaksesi negatiiviset vaikutukset kodista ja tuodaksesi rauhaa ja harmoniaa tilalle. Kotona voit sijoittaa Jerikon Ruusun eteiseen, mutta jos sinulla on alttari omistettuna henkiselle työlle, haluat ehkä asettaa sen sille.

Veteen voi laittaa myös kristalleja, puolijalokiviä, simpukoita tai mitä tahansa talismaaneja voimaantumaan 28 päiväksi. Jos annat tälläisen talismaanin jollekulle, älä ota rahaa vastaan näistä talismaaneista. Ne ovat lahjoja aavikon hengeltä, jotka eivät ole maksaneet sinulle mitään. Antamalla saat myös itse, se on Puoleensa Vetämisen Laki.

Älä kastele kasvia liiaksi, liiallinen märkyys alkaa muodostaa hometta kasvin pinnalle. Kasvi pitää lämpimästä kasvupaikasta, mutta älä aseta sitä suoraan aurinkoon. Koska Jerikon Ruusu on aavikkokasvi, on sille luonnonvastaista pitää se jatkuvasti virkeänä. Anna sille kerran kaudessa 2 viikon lepoaika, jolloin se saa kuivahtaa ja uinua.

Toivomusloitsu

Kun Jerikon Ruusu on avautuneessa tilassa, kaada vesi maahan. Anna sille jokin lahja, sytytä kynttilä, suitsuke tms. mikä sinusta parhaimmalta tuntuu. Ota pala paperia ja kirjoita sille toiveesi. Taittele paperi itseesi päin ja aseta se kasvin keskelle. Pyydä Jerikon Ruusua auttamaan saadaksesi toiveesi toteutumaan. Anna kasvin sitten käpertyä kiinni ja uinahtaa. Kun toiveesi on toteutunut, herätä kasvi antamalla sille vettä ja anna sille sama lahja kiitokseksi kuin alussakin.

Kodin Rauha

Aseta Jerikon Ruusu kristallimaljaan ja lisää lähdevettä. Voit lisätä veteen hieman Siunattua Vettä. Voitele vaaleansininen kynttilä "Kodin Rauha" öljysekoituksella ja sytytä kynttilä. Anna sen palaa loppuun asti. Voit lukea Psalmin 62 tai jonkin muun omasanaisen rukouksen päivittäin, kun kasvi heräilee uinuvasta tilastaan. Tämä loitsun sanotaan olevan paras aloittaa maanantaina.