Reikäkivi

Loppuunmyyty

Reikäkivellä on monta englanninkielistä nimeä; hag stone, holey stone, holy stone, fairy stone, witch stone, eye stone, wish stone, nightmare stone...noitakivi, keijukivi, silmäkivi, toivomuskivi, painajaiskivi jne.. Reikä kiven keskelle on muodostunut aikojen saatossa luonnollisella tavalla veden, ilman ja ajan kuluttamana, joko aaltojen tai tippuvan veden aikaansaamana. Kiviä löytääkin eniten meren ja joen rannoilta. Juoksevan veden elementti on luonut niille suojelevan vaikutuksen ihmisten uskomuksissa. Se suojelee pahalta silmältä, kirouksilta, sairauksilta ja huonolta onnelta. Kiveä on käytetty myös parantamiseen ja hedelmällisyyteen, kivi yhdistetäänkin jumalattareen, Äiti Maahan ja feminiinisyyteen. Kiveä käytetään myös ikkunana tai portaalina näkymättömään maailmaan. Tiiraile reiän läpi kuunvalossa, mitä kaikkea näetkään...? Näitä kiviä on käytetty vuosituhansia ja käyttäessämme niitä tämän päivän magiassa se yhdistää meidät samalla esi-isiimme ja pakanallisiin juuriimme noitina ja kansanuskomusten harjoittajina.

Tapoja ja uskomuksia

Ennen vanhaan oli tavallista laittaa reikäkivi roikkumaan ulko-oveen suojelemaan kotia huonolta onnelta ja ehkäisemään pahoja henkiä häiritsemästä talon asukkaita. Maanviljelijät naulasivat näitä kiviä pilttuisiin ja navetoihin suojellakseen eläimiä pahoilta noidilta. Arabimaissa kivi ripustettiin nuorten kameleiden kaulaan suojelemaan niitä pahoilta silmiltä ja hengiltä.

Joissain Euroopan maissa lehmän maito lypsettiin kiven reiän läpi, ettei maito happanisi. Skandinaviassa olutta kaadettiin reiän läpi ja annettiin synnyttävälle äidille lievittämään synnytyskipuja. Merenkulkijat pitivät reikäkiveä suojelevana amulettina myrskyjä vastaan ja kalastajat kalaonnea tuomaan. Pienemmät kivet ripustettiin kaulaan ja avaimenperiksi suojelemaan kantajaansa tai kannettiin taskussa. Sängynpäätyyn ripustamalla pidettiin painajaiset ja pahat unet loitolla. Kiveä on pidetty myös lupauksiin, kiveä pitelevän henkilön uskottiin puhuvan totta. Säämagiassa kivi sidottiin nauhaan ja sitä pyöritettiin ylhäällä karkottamaan tuulta ja sadepilviä.

Nämä kivet on myös yhdistetty keijuihin ja niiden sanotaankin olevan avain keijujen todellisuuteen. Katsomalla kiven reiästä näet keijujen maailman, luonnonhenkiä ja elementaaleja. Italialaisessa kansanmagiassa reikäkivellä uskottiin saavan sidottua keiju palvelukseensa joksikin aikaa.

Noituudessa kiviä on käytetty toiveiden manifestointiin pitelemällä kiveä vasemmassa kädessä, vasenkätiset oikeassa kädessä, ja hieromalla sitä toisen käden peukalolla myötäpäivään samalla keskittyen toiveeseen. Tämä rituaali toistetaan usein, kunnes toive toteutuu. Toistuvalla, luovalla visualisoinnilla ja keskittymisellä saat toiveesi toteutumaan.

Parantamisessa kivellä voi kehyesti hieroa kipeää kohtaa ja puhdistaa se sitten (meri)suolavedessä. Anna kiven kuivua itsekseen ja latautua auringon tai kuunvalossa, riippuen siitä millä energioilla työskentelet. Kiveä on pidetty myös patjan alla ehkäisemässä kramppeja ja reumatismia. Kivi mahan päällä lievittää vatsakipuja.

Suomalainen kiviaines on sen verran kovaa, että näiden kivien löytäminen on harvinaista. LoitsuPuodin kivien alkuperäismaa on Latvia. Jokainen luonnonlahja on hieman erikokoinen.

5,00 €